Skills en trainingseffect meten, op de komma nauwkeurig!

Soft skills meten wordt geassocieerd met (boter)zachte tools en arbitraire beoordelingen; ‘boeiend, momentopname, zegt iets maar toch ook betrekkelijk’. Soft skills trainen wordt geassocieerd met softe trainers, softe interventies en een soft resultaat: ‘leuk, interessant, maar essentieel nee’. Tegen die achtergrond niet gek dat geld en tijd vrijmaken voor assessen en trainen op een tweede plan komt te staan. De roep om een verandering klinkt luider en TrainTool geeft antwoord.

10 klantervaringen met TrainTool

10 klantervaringen met TrainTool

Met een toenemend aantal trainingen en deelnemers wordt het interessant om terug te horen wat men doet en ervaart. Vorige week organiseerden we een workshop, toonden klanten hun online toetsen en trainingen en wisselde men ervaringen uit. In deze blogpost een bloemlezing.

Een partijtje is geen training

Een serieuze voetbaltraining is niet een uur lang een partijtje maar bestaat uit oefeningen om deelvaardigheden te verbeteren. Een goede voetballer is compleet. Hij beheerst verschillende traptechnieken en trucs, kent de ‘looplijnen’ en kiest in de wedstrijden intuitief uit zijn repertoire. Tijdens de wedstrijd denkt hij dus vooral na over wat hij wil en niet hoe dat moet.

Online trainen van klantgerichtheid: goedkoper en effectiever

Grootwinkelbedrijven, horecaketens, uitzendondernemingen, luchtvaartmaatschappijen. Grote aantallen mensen ‘aan het front’, personeel dat veelvuldig klantcontact heeft. Voor de grote massa klanten maken of breken deze mensen het bedrijf. Veelgehoord: “zij zijn het visitekaartje van onze onderneming”.

Video-opnames gebruiken in (online) training

In media- of presentatietraining is het normaal: deelnemers opnemen met de camera. Als je ooit aan een dergelijke training hebt meegedaan weet je hoe confronterend, leuk én spannend het is. Maar vooral: heel erg leerzaam.

Marijn de Geus op BNR

Vandaag heeft Marijn op BNR het TrainTool verhaal ‘gepitcht’, om daarna te worden geinterviewd door Frits Huffnagel (foto links). Het 7 minuten durende interview geeft een goede samenvatting van de TrainTool aanpak.

Online trainen, met 1, 5 of 18 deelnemers?

Met online training zijn er vele samenwerkingsvormen denkbaar. Bij vaardigheidstraining, iets wat zich nu vooral afspeelt in groepen op de hei, is de vraag: wat is de ideale groepsgrootte voor online training?

How Online Training Could Help You Win That Tender

Wij merken dat de meest effectieve trainers, degene die opdrachten blijven binnen halen dit niet doen door hun prijzen te verlagen, maar meer waarde te bieden. Onder andere via online training en daarover schreven wij op TrainingIndustry.com

Guidelines for an Effective Online Training Module

Everyday an online training is created on TrainTool. Besides the fact that this is something worth celebrating, this post is long overdue: what does an effective online training module look like? Here are our guidelines.

Het belang van de Online Trainer

De trainer is het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle online training. Specifiek: de motivatie, structuur en feedback die de trainer geeft. Dat zegt Torstein Rekkedal van het Noorse NKI (met 12K+ studenten). En wij zijn het daar mee eens.

Webcamoefening: 9 tips voor de beste clips

Een webcamoefening bestaat altijd uit drie delen: een opdrachtomschrijving (context+instructie) een filmpje met een acteur en de reactie van de deelnemer. In mijn vorige blog ging het over de opdrachtomschrijving. Hier gaat het over het maken van een goede clip.

Drie mythes over online training

Online training is al ruim een decennium ‘the next big thing’. Er is veel gebeurd in die tijd, maar niet allemaal ten goede van haar reputatie. We horen vaak dat trainers de mythes die over online training bestaan, moeten bestrijden. Hier zijn de 3 meest voorkomende.

In 6 stappen maak je van een salestraining een saleschanging event

Snel en structureel beter worden in sales (of andere soft skills als leidinggeven, samenwerken, presenteren) leer je mensen niet door van alles te vertellen. En ook niet door een paar oefeningen of rollenspelen. Die onderdelen zijn interessant, maar maken zelden het echte verschil zeg ik uit ervaring. Het wordt pas echt effectief en saleschanging als je de belangrijkste 1 tot 3 springende punten aanpakt. Kortom werken aan gedragsverandering en vooral: nieuw gedrag aanleren.

Hoe vergelijk je online training tools voor vaardigheden?

Als je op zoek gaat naar tools om online vaardigheden te trainen, blijkt het aanbod overweldigend. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en minstens zoveel aanbieders. In dit artikel proberen we een antwoord te geven op de vraag: Waar moet je op letten als je verschillende online training tools vergelijkt?

Update: TrainTool wint innovatieve E-Learning Award 2012!

UPDATE: Afgelopen woensdag heeft TrainTool de innovatieve E-Learning Award 2012 gewonnen!
We zijn er superblij mee! Over TrainTool schrijft de jury in haar rapport het volgende: “TrainTool bewijst dat E-learning wel degelijk tools kan bieden voor het leren van vaardigheden. “

5 vragen aan Harm Zandvoort, HR consultant RvB niveau

In de serie ’5 vragen aan’ interviewen we ‘thought leaders’. In deze post deelt Harm Zandvoort, die op RvB niveau adviseert over HR vraagstukken, zijn visie. Op welke criteria beoordelen boardmembers trainingsactiviteiten? En waar haalt hij zijn inspiratie vandaan?

Leer van de besten: effectieve salestraining volgens Ziglar, James en Tracy

Wat zijn de ingrediënten voor een effectieve sales training? Met het toenemende belang van goede sales mensen, is deze vraag belangrijker dan ooit. Daarom besloten wij te bekijken wat (Amerikaanse) experts als Zig Ziglar, Brian Tracy en Geoffrey James te zeggen hebben over het ontwerpen van een effectieve salestraining programma. Want over één ding zijn ze het allemaal eens: verkopen kan je leren.

Waar train je soft skills?

In 2009 zag ik de film Up in the Air. George Clooney is een man die voor zijn werk het land doorreist om mensen te ontslaan van wie bazen dat niet zelf durven. Zijn werk verandert drastisch als de webcam zijn intrede doet en de mogelijkheid wordt geschapen om de zogenaamde slechtnieuwsgesprekken voortaan online te doen. Hoe zou jij George trainen om deze online slechtnieuwsgesprekken te voeren?