Direct feedback

Alix is een toepassing van artificial intelligence waarmee studenten binnen een minuut uitgebreide, inhoudelijke feedback krijgen op hun video-rollenspellen in TrainTool. Docenten zijn hierdoor veel minder of zelfs geen tijd kwijt aan het geven van feedback. 

Alix in de Faculty Library

Bij steeds meer programma's in de Faculty Library kun je Alix inzetten

Inhoudelijke feedback

Alix begrijpt wat studenten zeggen, ook als ze net even andere woorden gebruiken dan in het model. Er wordt niet gelet op steekwoorden, maar op de daadwerkelijke betekenis. De modellen worden steeds verder verbeterd aan de hand van de feedback van de studenten. 

alix feedback-1

Grote groepen studenten

Artificial intelligence maakt het mogelijk om wel honderden deelnemers tegelijk een programma te laten volgen en steeds op dezelfde manier van feedback te voorzien. De belasting voor docenten is minimaal. Docenten kunnen zelf bepalen of ze aanvullende feedback willen geven, of Alix het werk laten doen. Zo werkt Alix samen met de docent.

alix grote groepen2

Realtime reactie

Alix is supersnel: zodra de student het rollenspel heeft afgerond volgt de feedback. Dit houdt studenten betrokken en gemotiveerd, en vergroot het leereffect. Door de gedetailleerde en specifieke feedback lijkt Alix in niets op het gedrag van een chatbot.

alix realtime feedback

Start met een intake scan

Met de intake scan laten studenten hun startniveau zien: in welke mate beheersen ze de gevraagde vaardigheid al en wat is er nog te leren? Na afloop is er een eindmeting, zodat het verschil goed te zien is. 

alix scan

Blije studenten

Deelnemers zijn erg enthousiast over de feedback van Alix. Studenten weten dat ze feedback krijgen door middel van AI. Ze noemen de snelheid en praktische toepasbaarheid als pluspunten en geven Alix zelfs complimentjes omdat het goede feedback geeft. 

alix blije deelnemers
Leerzame en terechte feedback

Studenten over Alix

Snel, nauwkeurig en innovatief.

 • Universiteit Antwerpen
  reviewcijfer: 10
  “Je leert er heel veel van door de feedback van Alix, het oefenen zorgt ook voor verbetering”
 • Rijksuniversiteit Groningen
  reviewcijfer: 7
  “Prima training en chille feedback van Alix”
 • KU Leuven
  reviewcijfer: 9
  “Er zijn zeker belangrijke delen naar voren gekomen die ik anders niet had gezegd of had 'genegeerd'. Ook de hulp van Alix als feedback is zeer handig. Ik raad het dus zeker aan. ”

Bekroond bij de Learning Awards

Tech_Gold

Meer weten over Alix?

Plan een afspraak met Wim Schellekens